انواع دارایی و حسابداری

انواع دارایی و حسابداری

انواع دارایی چند دسته است ؟

انواع دارایی و حسابداری به پنج دسته و یا پنج گروه اصلی تقسیم می شوند که شامل : دارایی های جاری ، سرمایه گذاری بلند مدت ، دارایی های ثابت ، دارایی های نا مشهود ، سایر دارایی ها

دارایی های جای

این دارایی ها  انواعی از دارایی هستند که باید در طی یک سال حداقل ، به وجه نقد تبدیل بشود و یا مصرف و فروخته شود . این نوع از دارایی ها بر حسب سرعت شان برای تبدیل شدن به وجه نقد یا مصرف در تراز نامه است .

سرمایه گذاری های بلند مدت

سرمایه گذاری های بلند مدت نوعی از سرمایه گذاری هستند که از نوع دارایی هایی هستند که مدیران موسسات انتظارش را ندارند که در طی یک دوره ی مالی تبیل به وجه نقد شوند . این سرمایه گذاری ها شامل : خرید اوراق قرضه ، سهم موسسه های دیگر و یا . . . است .


دارایی های ثابت

این نوع از دارایی ها ، دارایی ها و سهم هایی مشهود هستند که عمر طولانی ای دارند . این دارایی ها در جریان عملیات موسسات به استفاده گرفته می شوند . که پس از استفاده ی مداوم ، فرسوده می شوند پس به همین علت ، برای هر یک از دارایی های ثابت ، استهلاک هم منظور می شود .

دارایی های نامشهود

دارایی های این گروه ، به نوعی نشان دهنده ی حقوق قاننی و یا ارتباطات خاصی می باشد که حتما وجود فیزیکی ندارند و منافعی را برای صاحب آن ها در آیندگان می آورد .دارایی های نا مشهود عبارت اند از :حق اختراع ، حق امتیاز برای تولید ، فرانشیز و هم چنین سر قفلی و . . .

سایر دارایی ها

از انواع دارایی و حسابدارای ، سایر دارایی هایی هستند که نتوان آن ها را در یکی از گروه های بالا طبقه بندی کرد . سایر دارایی ها نام گذاری می شوند .

اولین مرحه ی انواع دارایی و حسابداری

در اولین مرحله از حسابداری تمامی فعالیت ها ثبت می شوند . در همین مرحله ، همه ی اطلاعاتی که مربوط به فعالیت های مالی اند پس از تجزیه و تحلیل و تعیین این که بر معامله ی حسابداری چه تاثیر و یا تاثیراتی دارند و خواهند داشت .

مرحله ی مهم بعدی تعیین حساب های بدهکار و یا حساب های بستانکار است . تنظیم سند های مربوط که در هر دفتری می تواند صورت بگیرد و اکثرا در دفتر روزنامه و یا دفاتر ثبتی اول به ترتیب تاریخ وقوع ثبت می شوند .

توجه به این نکته ضروری و مهم است که ثبت و یا تمامی ثبت هایی که در دفاتر روزنامه انجام می شوند نوعی ثبت دو طرفه نام می گیرند علت این است که در این نوع ، هر دو سمت فعالیت مالی مورد توجه است . به این وسیله همیشه توازن در بین حساب ها برقرار می شود . پیش از این که دارایی ها در دفتر روزنامه ثبت شود ، دفتر ساده و یا یک طرفه رواج داشت . در این نوع تنها به فعالیت مالی توجه می شد . این سیستم برای موسسه های بزرگ و عظیم امروزه قابل استفاده نمی باشد و انجام این کار و چنین عملیاتی امکان پذیر نیست . یکی از بزرگ ترین دلایل ، این است که امکانی بابت تهیه و تنظیم گزارش های مالی صحیح نیست .

انواع دفاتر روزنامه در دارایی ها

دفتر روزنامه ی عمومی

این نوع از دفاتر روزنامه جزو ساده ترین و ابتدایی ترین دفتر روزنامه است که این دفتر دارای دو ستون برای مبلغ های بدهکاری و بستانکاری دارد که برای انجام ثیت معاملات در تجارت خانه ها و موسسه های کوچک بسیار کاربردی و قابل اجرا است . امروزه با توجه به نوع و یا اندازه ی کار ها و فعالیت های موسسه ها می توان به ستون های دفتر روزنامه اضافه کرد .

دفتر روزنامه اختصاصی

این دسته از دفتر ها بیشتر در موسسه های بزرگ که تعداد معامله های تکراری در آن ها خیلی زیاد است مورد استفاده قرار می گیرد . که معمولا حدود هفتاد تا نود درصد همه ی فعالیت های مالی این قبیل موسسه ها را می توان به چهار گروه تقسیم و هر گروه را در دفتر روزنامه خاصی ثبت کرد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://hesabgohar.ir/wp-content/uploads/2017/04/slider.jpg);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}